Érkezik a szűrőkamion Debrecenbe

Helyi hírek

A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2014-2020 elnevezésű program keretében 2016. július 16-án – szombaton – Debrecenbe érkezik a szűrőkamion. A program keretében évente különböző helyszíneken zajlanak átfogó vizsgálatok (szív- és érrendszeri vizsgálat, vércukorszint, koleszterinszint mérése, légúti megbetegedések vizsgálata, mozgásszervi vizsgálat, teljes testanalízis, testműködés vizsgálata), segítve a népegészségügyi programok eredményességét.

A szűrések mellett tanácsadás, konzultációk is biztosítottak, valamint lehetőség nyílik az egészséges táplálkozás, a pihenés, a rekreáció, a wellness és az egészségtudatos életmód megismertetésére és az ismeretek bővítésére is. Összesen 34 vizsgálat, mérés és 4 kérdőíves teszt szerepel a szűrési protokollban. A szakmai programot a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája egészíti ki 10 pavilonban nyújtott szolgáltatással.

Debrecenben a szűrőbusz nyújtotta szolgáltatást 2016. július 16-án – szombaton – 9.00 és 17.00 óra között vehetik igénybe az érdeklődők a Kossuth téren.