Küldjük közösen Debrecenben is pótvizsgára a kormányt! – akcióznak a tanárok

Ország

Csatlakozva a Tanítanék Mozgalom Budapesten tartandó tanévzáró tüntetéséhez, a hajdú-bihariak is elmondják a véleményünket. A Facebookon létrejött “Nincs hatalmatok felettünk!” csoport hív és vár mindenkit, pártállástól, pártszimpátiától függetlenül, akik – mint írják – “felelősséget éreznek saját maguk, gyermekeik, unokáik jövője iránt.”

A felhívás lényegi része:

Az oktatást nem sajátíthatja ki pártpolitikai célokra egyetlen politikai erő sem. A villámcsődületen való részvételünkkkel is fejezzük ki, hogy a jelenlegi kormányzat az iskolák teljes körű államosításával túltolta a biciklit. Egyetlen, jövőért felelősséget, elkötelezettséget érző magyar ember sem nézheti tétlenül, hogyan teszi tönkre a kormány a szakképzést, hogyan veszi semmibe a szakma, a szülők, a diákképviseletek véleményét. Mondjuk el, mi a gondolkodó, kreatív embereket nevelő oktatási rendszerben hiszünk.Nem hiszünk a totális államosításban, mi diákok, a szülők, nagyszülők és a pedagógusok egyöntetűen állítjuk: rossz a jelenlegi irány. Egyetértünk a Tanítanék Mozgalommal abban,hogy jelenlegi problémahalmaz egy alapvetően hibás rendszer terméke. A hibás terméket be kellene zúzni, és újat készíteni, nem pedig a féklámpa helyére bekötni a reflektort! Talán ezért is megyünk hátrafelé az alagútban. Várjuk a villámcsődületen mindazokat, akik nem akarják, hogy egy kevély kormány rossz döntéseinek a hatása, gyermekeinken, unokáinkon csapódjon le. Várjuk a diákokat, akiknem elegük van a mostani rendszerből, akik gondolkodni és nem biflázni szeretnének.
Kérjük, hogy akik csatlakoznak hozzánk tűzzék ki a villámcsődületen a kockás kokárdát, ha tudnak, jöjjenek kockás ingben, hozzatok magatokkal kockás szallagot. Álljunk ki azokért, akik kiállnak a jövőért. Mutassunk példát azoknak is, akik elégedetlenek ugyan, de félnek a hatalom bosszújától.Küldjük közösen Debrecenben is pótvizsgára a kormányt! A rendezvény végén, magánemberként–hisz nincs vonulásra engedélyünk–átsétálunk a Régi Városháza elé. Ott, egy másik pár perces villámcsődület keretében kockás szallagokat kötünk a kilincsre. Így hívjuk fel a debreceni városvezetés a képviselőtestület figyelmét arra a felelősségre, amit a város több mint 200 éves iskolavárosi rangja megkövetel. Kifejezzük ezzel azt is, hogy a város érdeke előbbrevaló a pártérdekeknél, elvárjuk, hogy Debrecen városa vegye vissza az oktatási intézményeket az államtól. Ez követeli a dicső múlt, ezt követeli a dicstelen jelen, és ezt követeli a gyermekeink, unokáink , egyben a civis város jövője.