Közel 800 embernek adhat munkát hamarosan a Nyírerdő

Gazdaság Helyi hírek

Egymilliárd forint értékű közfoglalkoztatási program indult márciusban a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél. A társaság 2017. február 28-ig átlagosan 780 embernek ad munkát az északkelet-magyarországi állami tulajdonú erdőkben – közölte a cég vezérigazgatója csütörtökön.

Szalacsi Árpád elmondta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 54, Hajdú-Biharban pedig 27 településről kerülnek ki a napi nyolc órában dolgozó közfoglalkoztatottak. A program költségvetése meghaladja az 1 milliárd 50 millió forintot, a pénz teljes egészében belügyminisztériumi támogatásából származik.

A forrás bérekre és járulékokra, munka- és védőruhára, munkába járásra, munkásszállításra, munkaalkalmassági vizsgálatra, szervezési költségekre, valamint a program szempontjából nélkülözhetetlen tárgyi eszközök beszerzésre használható fel – ismertette a vezérigazgató.

A közfoglalkoztatottak vágástakarításokban dolgoznak majd, erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását és kijelölését végzik, emellett allergén gyomnövényeket, parlagfüvet irtanak, közjóléti eszközöket helyeznek ki és újítanak fel és szemetet gyűjtenek.
A programba bevontak segítenek a természeti kárt szenvedett erdőterületek rehabilitációjában, az ártereken pedig – megelőzési céllal – az árhullámok szabad levonulását biztosító munkákat végeznek.

Szalacsi Árpád megemlítette, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kapcsolódik oktatás a programhoz: a betanított parkgondozó képzésen előreláthatóan harmincan vehetnek részt.
A Nyírerdő Zrt. tavalyi, 2016 február végén befejeződött közfoglalkoztatási programjában átlagosan 773 embert foglalkoztatott.

1 thought on “Közel 800 embernek adhat munkát hamarosan a Nyírerdő

  1. Mindez Nagyon szép,de mi a garancia arra,hogy a tavalyi “nagy átverés nem ismétlődik meg.
    A munkaügyi Központ kezessége biztosított ??
    arra az esetre ,ha a Nyírerdő elfelejt fizetni akkor a munkaügyi központ fizet két napon belül.? Ugyan is sok száz embernek még mindig nem érkezett meg tavalyról a fizetése,a Nyírerdőben végzett tevékenységért. Bővebb felvílágositás reményében:Budai László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.