Síncsere kezdődik az 1-es villamos vonalán

Helyi hírek

A DKV Zrt. ebben az évben is elvégzi az időszakos pályakarbantartási munkákat az 1-es villamos Nagyerdei szakaszán, melynek ideje alatt módosul a villamos-közlekedés.
Az 1-es villamos pálya két szakaszán, október 9-11. és október 16-18. között síncserét végeznek. A munkálatok a fenti időszakokban minden nap 18 órától másnap üzemkezdetig tartanak majd.

A villamosközlekedés az említett két időszakban az alábbiak szerint módosul:

2015. október 9 – 11.

Az 1-es villamosok minden nap üzemkezdettől 18 óráig a teljes vonalon közlekednek.
18 órától üzemzárásig a villamosok a Nagyállomás – Klinikák – Nagyállomás, valamint Egyetem – Medgyessy sétány – Egyetem útvonalon közlekednek.

A Klinikák és az Egyetem között a villamos-közlekedés szünetel.

Az 1-es villamos a Klinikák megállóhely után, a megszokottól eltérően visszafele, az Aquaticum irányába közlekedik és a következő ideiglenes megállóhelyen áll meg: Aquaticum, Medgyessy sétány.

A teljes 1-es villamos vonalon csak átszállással lehet közlekedni. Azok az utasaink, akik az Egyetemhez szeretnének eljutni a Nagyerdei körútnál (Pálma Étteremnél) tudnak átszállni, a Medgyessy sétány (az étterem mellett) elnevezésű megállóhelyen.

Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is használható, de azt mind a két járművön érvényesíteni kell.

A Nagyerdei körút és a Pallagi út kereszteződésben, valamint a Simonyi út és az Egyetem tér között a villamos-közlekedés kétirányú. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.

2015. október 16 – 18.

Az 1-es villamosok minden nap üzemkezdettől 18 óráig a teljes vonalon közlekednek.
18 órától üzemzárásig a villamosok a Nagyállomás – Egyetem – Nagyállomás útvonalon közlekednek.

Az Egyetem és a Medgyessy sétány között a villamos-közlekedés szünetel.

Az 1-es villamos az Egyetem megállóhely után, a megszokottól eltérően visszafele, az Aquaticum irányába közlekedik és a következő megállóhelyen áll meg: Klinikák, ideiglenes Aquaticum megállóhely, ideiglenes Medgyessy sétány megállóhely.

Figyelem, a Nagyerdei körút és a Pallagi út kereszteződésben, valamint az Egyetem tér és a Klinikák között a villamos-közlekedés kétirányú. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.