A nap 24 órájában figyelik a felújított parkerdőt

Helyi hírek

2014 nyarán fejeződött be a debreceni parkerdő rekonstrukciója. Kibővítették és megújították a Békás-tavat, az egykori csónakázótó helyén mélygarázs épült, felette pedig szövőkút és vízi ködszínház. Teljesen felújították a szabadtéri színpadot is, a Békás-tó környezete is megszépült, az ottani új játszótér a kisgyermekes családok kedvence lett.

Már a megújított Békás-tő átadásán is elhangzott, a terület védelmét egy tíz kamerából álló kültéri térfigyelő rendszer is szolgálja majd, amit a rendőrség felügyel majd. A kamerák képét most szeretnék eljuttatni a rendőrség Kossuth utcai bevetésirányítási központjába. A városi közgyűlés csütörtökön egy olyan javaslatot tárgyal majd, mely ezt segítheti.

Erre a célra a városi holding, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. optikai alépítmény hálózata kiválóan alkalmas lenne. Ezt a hálózatot most a holding egyik tagvállalata, a DV Info Kft. bérli. A hálózatnak azonban vannak még szabad kapacitásai, s ezt adnák át az önkormányzatnak térítésmentesen, korlátlan ideig, hogy megvalósulhasson az összeköttetés a kamerák és a rendőrség között.

További részletek: dehir.hu