Egyre kevesebb cég titkolja, hogy mennyi fizetést kínál a leendő munkavállalóinak

Gazdaság

A magyar vállalati kultúrának része a fizetések titkolása. Egyszerűen így szocializálódtunk, természetesnek vesszük, hogy egyenlő munkáért nem jár egyenlő bér – írja a pénzcentrum.hu.

Megfigyelhető azonban egy olyan tendencia, hogy egyre több cég nyíltan vállalja, hogy mennyit kínál a leendő dolgozóinak. A BKV villamosain, és buszain hónapok óta láthatók álláshirdetések a pontos fizetéssel.

A McDonald’s egyik üzlete a teljes ablakára álláshirdetést húzott, amin a kezdő bér és minden egyéb juttatás is látható. A Burger King pedig szinte az egész bértábláját kitette a pultba. De az év során az is kiderült, hogy melyik élelmiszerlánc, mennyit ad a dolgozóinak, például az Aldi, a Tesco, vagy az Auchan.

Valóban történt egy változás, nem csak a multik és a nagy cégek, hanem sok termelővállalat is beleírja a hirdetésébe, hogy mekkora bért kínál. Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

– mondta Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője.

(pénzcentrum.hu)

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft