Két debreceni családi vállalkozás is bekerült a top 10-be

amctv.com/shows/breaking-bad

Csányi Sándor és agrárbirodalma vezeti a 25 legnagyobb magyar családi vállalkozás listáját, amelyet a Forbes magazin állított össze; a harmadik alkalommal közölt lista a lap szeptemberi számában jelent meg.

A magazin MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a Csányi család tulajdonában lévő Bonafarm csoport, KITE Zrt. és MCS Vágóhíd Zrt. Forbes által becsült cégértéke 113,4 milliárd forint.

A lap összesítése szerint a lista második helyén végzett a Felcsuti Zsolt tulajdonában lévő MPF Holding, amelynek értéke 112,4 milliárd forint.

A tavalyi első helyezett, Bige László és családjához tartozó Nitrogénművek és NZRT-Trade a harmadik helyen áll a Forbes listáján 73,4 milliárd forint cégértékkel.

Hatodik és nyolcadik helyen a debreceniek

A Forbes 25-ös listájának hatodik helyére kúszott fel a Bárány család és cégcsoportjuk a Master Good – Baromfi Coop, melynek értékét 63 és fél milliárd forintra becsüli a Forbes.

A Bárány László által vezetett Master Good-csoport főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működik, de tanulmányait Debrecenben végezte, és pályája is innen indult. A cégcsoport arról is híres, hogy Magyarországon az elsők között vezették be a négynapos munkahetet. A saját iparágában piacvezető cég jelenleg 2150 embert foglalkoztat.

Nyolcadik helyig jutott a szintén debreceni kötődésű Szabó család cégcsoportja, a Tranzit Csoport. A Szabó Miklós és családja által irányított, víziszárnyas-tenyésztéssel és -kereskedelemmel foglalkozó Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft. értéke körülbelül 42,1 milliárd forint, és közel 1500 embernek ad munkát.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*