Fiatal vállalkozókat támogatnak

Egyetem Gazdaság

A „Vállalkozz Magyarország!” programnak köszönhetően a pályakezdő vállalkozók több millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

25 és 30 év közötti felsőfokú végzettségű, pályakezdő álláskereső vagy? Szeretnél vállalkozást indítani? A „Vállalkozz Magyarország!” program nemcsak szakmai támogatást, de pénzbeli segítséget is tud nyújtani az induláshoz.

– Az Észak-Alföld régióban 210 új vállalkozás indulását tudjuk támogatni 3 millió forinttal. Fontosnak tartom, hogy a program keretében minél több debreceni fiatal kapjon lehetőséget – fogalmazott Kovács Zsolt, a programért felelős Enterprise Hungary Nonprofit Kft. képviselője.

A vállalkozás megalapításához szükséges ismereteket és készségeket a jelentkezők egy képzés során sajátíthatják el, melynek végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozásötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítéséig. Ezt az üzleti tervet egy független szakértőkből álló csoport véleményezi és hagyja jóvá.

Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére.

A jelentkezési lap és további információ a http://www.vallalkozzmagyarorszag.hu honlapon érhető el.