Minden harmadik vendéglátóhelynél találtak valami szabálysértést

Gazdaság

A megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nyári idegenforgalmi ellenőrzései során az eddig ellen­őrzött vendéglátó-egységek 33 százalékánál találtak problémát. Molnár Péter főosztályvezető tájékoztatása szerint a leggyakoribb esetek a számlaadás elmulasztása és 18 éven aluliak szeszesitallal való kiszolgálása volt. Ez utóbbi esetben a hatóságnak nincs mérlegelési lehetősége, ugyanúgy büntetést kap a kis- és nagyvállalkozás is.

Gyakori szabálytalanság volt a vásárlók könyvének nem megfelelő kezelése, valamint az italok szűk méréséből eredő többletszámlázás, továbbá az árak és szolgáltatási díjak feltüntetésének kifogásolhatósága is.

A különféle szezonális termékek (napszemüveg, strandlabda, fürdőruha, úszógumi, karúszó, strandlabda) laboratóriumi vizsgálata során veszélyes anyagot nem találtak, de olyan eset előfordult, hogy a vizsgált termék nem a címkén feltüntetett anyagból készült. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a személytaxi-szolgáltatást is ellenőrizte, azonban nem találtak szabálytalanságot.