Minden harmadik vendéglátóhelynél találtak valami szabálysértést

Gazdaság

A megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nyári idegenforgalmi ellenőrzései során az eddig ellen­őrzött vendéglátó-egységek 33 százalékánál találtak problémát. Molnár Péter főosztályvezető tájékoztatása szerint a leggyakoribb esetek a számlaadás elmulasztása és 18 éven aluliak szeszesitallal való kiszolgálása volt. Ez utóbbi esetben a hatóságnak nincs mérlegelési lehetősége, ugyanúgy büntetést kap a kis- és nagyvállalkozás is.

Gyakori szabálytalanság volt a vásárlók könyvének nem megfelelő kezelése, valamint az italok szűk méréséből eredő többletszámlázás, továbbá az árak és szolgáltatási díjak feltüntetésének kifogásolhatósága is.

A különféle szezonális termékek (napszemüveg, strandlabda, fürdőruha, úszógumi, karúszó, strandlabda) laboratóriumi vizsgálata során veszélyes anyagot nem találtak, de olyan eset előfordult, hogy a vizsgált termék nem a címkén feltüntetett anyagból készült. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a személytaxi-szolgáltatást is ellenőrizte, azonban nem találtak szabálytalanságot.

Írisz Ingatlanok

Debrecen

iroda kiadó
70 000 Ft

Debrecen, Hadházi út - Eladó lakás a Hadházi úton

85 m2-es lakás eladó
41 900 000 Ft

Debrecen, Monostorpályi út

70 m2-es ház kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Péterfia utca

56 m2-es lakás kiadó
190 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.