Borünneppel indul a debreceni nyár

Gasztro Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata fő támogatóként segíti az I. Belvárosi Borünnep by DiVino címmel 2018. május 31. és június 2. között a debreceni Déri téren hagyományteremtő céllal, nyárindítóként megrendezendő eseményt.

A több mint 35 pincészet közel 150 termékét, valamint jazz- és swingzenekarokat – köztük debrecenieket – is felvonultató rendezvény kapcsán május 22-én tartott sajtótájékoztatót Sipos Bence üzletvezető. Az eseményen jelen lévő Széles Diána alpolgármester többek közt elmondta: a város turisztikai koncepciójának nagyon fontos része az, hogy minőségi rendezvények legyenek Debrecenben. Fontos cél az is, hogy az események ne csupán a főtérre koncentrálódjanak, hanem a belváros kisebb terei is – így az Ady park vagy a Déri tér – rendszeresen élettel teljenek meg – s ne csak hétvégéken, hanem hétköznapokon is. Így például az Ady park rendszeresen kedden, szerdán és szombaton este népesülhet be, s a Déri téri borünnep is már csütörtökön nyit. Elérendő cél, hogy ne csak a turisztikai főszezonra koncentrálódjanak ezek az események, hanem az év minden hónapjában legyenek olyan nívós programok, melyek mind a debreceniek, mind az ide látogató turisták, mind az itt élő külföldiek számára olyan élményeket nyújtanak, melyek erősítik Debrecenhez való kötődésüket, s azt jelentik számukra, hogy Debrecenben jó élni!

Az első két napján 17.00, majd a harmadik napon 14.00 órakor kezdődő – 19.00 és 20.30 órától zenekarok fellépésével szolgáló, street food étkezdéket felvonultató –, belépőjeggyel látogatható I. Belvárosi Borünnep by DiVino elnevezésű programról több információ a www.debreceniborunnep.hu internetes honlapról tudható meg.