Nemzetközi minősítést kapott a debreceni tudáspark

Gasztro

A vidéki nagyvárosok közül elsőként nemzetközi BREEAM in Use minősítést kapott az IT Services Hungary Kft. által bérelt debreceni tudáspark – jelentették be a minősítések átadása alkalmából sajtótájékoztatón pénteken, a helyszínen.

Barta Zsombor nemzetközi minősítő, a Sentient Kft. fenntarthatóság üzletág igazgatója elmondta: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot és emberközpontúságot értékelő angolszász minősítési rendszerben a debreceni irodaház “nagyon jó” minősítést kapott az épület és annak üzemeltetése is.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a városban az SSC szektorról – a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokról – 2007-től, éppen az IT Services Hungary Kft. megjelenésétől lehet beszélni, a cég ma már 2500 magasan képzett dolgozónak ad munkát.
Az a törekvésük, hogy ez a foglalkoztatotti létszám a következő tíz évben megduplázódjon a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások területén – fűzte hozzá a városvezető.
Mózes István, az irodaházat építtető tulajdonos, a Hun-Office Kft. ügyvezetője a minősítések átvétele után felidézte, hogy a debreceni innovációs és tudásparkban 2009-ben épült irodakomplexum az akkori legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével készült.

Az épület tervezése és kivitelezése során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a beépített anyagok és berendezések mindegyike maximálisan feleljen meg a zöld irodaház koncepciónak – mondta.

Hozzátette: az átadás óta eltelt években rendszeres és folyamatos karbantartásokkal és az azóta született legújabb technológiai újítások alkalmazásával bizonyították, hogy az energiatakarékosság, a környezettudatosság és fenntarthatóság hármasa egy ilyen nagy épületben is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.