A debreceni koraszülött osztálynak adományozott nélkülözhetetlen műszert Kajás Robi

Egyetem

A speciális gondozást igénylő kisbabák korszerű és hatékony ellátásához nélkülözhetetlen eszközt adományozott egy debreceni vállalkozó a Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának. Az infúziós pumpa rendkívül precíz adagolást biztosít.
Óránként mindössze fél milliliter infúzió adagolása is beállítható az új infúziós pumpával, amit kedden adtak át a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

A koraszülöttek és a csecsemők ellátása során nagyon fontos, hogy a kicsik a megfelelő mennyiségű folyadékot megfelelő sebességgel kapják. Ezzel az eszközzel rendkívül precízen be lehet állítani az adagolást, így sokkal optimálisabban lehet a kezeléseket tervezni és végrehajtani

– hangsúlyozta az eszköz jelentőségét Nagy Andrea, a Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának vezetője.

Egy babánál akár 4-5 ilyen infúziós pumpát is használnak egyszerre a gyógyszerek és vénába adható tápanyagok egyidejű bejuttatásához.

A koraszülött intenzív osztály nemzetközi szintű ellátást nyújt. Bizonyos egyedülálló, speciális idegsebészeti beavatkozások és lélegeztetési módszerek miatt az ország minden pontjáról érkeznek hozzánk ellátást igénylő koraszülöttek és újszülöttek

– hangsúlyozta Veres Gábor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

Az évente két-háromszáz gyermeket ellátó osztály eszközparkját bővítő berendezés jelentősen segíti a koraszülött, illetve beteg csecsemők gyógyulását, és a szakemberek munkáját is jelentősen megkönnyíti.
Az 540 ezer forint értékű infúziós pumpát Nagy Róbert, köz- és szociális étkeztetéssel foglalkozó debreceni egyéni vállalkozó ajánlotta fel, aki három éve támogatja a klinikát.

unideb.hu