119,611 milliárd forint adózott eredményt ért el Mészáros Lőrinc óriáscége az év első felében

Ország

Az Opus Global Nyrt. az első fél évben konszolidált adatok szerint 119,611 millió forint adózott eredményt ért el, ami 94 százalékos csökkenés az előző év első félévi adataihoz képest – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság első féléves árbevétele meghaladta a 20,881 milliárd forint forintot, az előző év első félévi 17,404 milliárd forint árbevétele után.

Az Opus az első félévet 50,383 milliárdos mérlegfőösszeggel zárta, ami 5 százalékos növekedés a fél évben.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett konszolidált eredmények alapján a kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) meghaladta az 1,682 milliárd forintot az előző év első felében realizált 2,078 milliárd forint után.

A beszámoló szerint az első féléves üzemi eredmény (EBIT) 886 millió forint volt, ami 396 millió forinttal kevesebb a bázis időszakhoz képest.

A BÉT Prémium kategóriájában szereplő Opus Global részvények kapitalizációja 2018 közepén meghaladta a 225 milliárd forintot, ez 416 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 43,6 milliárdnál.

Az Opus-csoport növekedési stratégiája szerint olyan közép- és kelet-európai vállalatok akvizícióján keresztül kíván erősödni, amelyek illeszkednek a hazai befektetéseihez és lehetőséget teremtenek a régiós növekedésre – áll a jelentésben.

A korábban bejelentett, a csoport saját tőkéjét jóval 100 milliárd forint fölé emelő tőkeemelés-sorozat várhatóan a korábban jelzettnél valamivel később, november 30-ával zárul le. Ennek során olyan termelő vállalatok kerülnek a társaság érdekeltségébe, amelyek jelentősen növelik az Opus-csoport várható eredményét és profittermelő képességét, illetve javítják a tőkeszerkezetét – közölte az Opus Global az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint a társaság menedzsmentjének célja változatlanul az eredmények maximalizálása a cégcsoporton belüli portfóliók és erőforrások optimalizálásával, valamint a szinergiák kihasználásával.

A társaság részvényeinek darabszáma 3 százalékkal 325 297 838 darabra nőtt 2018 június végére.

Az Opus Global részvényei pénteken 542 forinton zártak az előző napi 541 forinttal szemben, forgalma meghaladta a 317 millió forintot. Az elmúlt egy évben a papír legalacsonyabb ára 211 forint, a legmagasabb 810 forint volt.