Hajdúszoboszló külföldi munkások

115 fülöp-szigeteki és 7 török vendégmunkás él Hajdúszoboszlón – a polgármester jelenti

Helyi hírek

Október 17-én, kedden Járási Közbiztonsági Fórumot tartottak a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon, ahol a környező települések polgármesterei mellett Czeglédi Gyula is részt vett.

A szoboszlói polgármester ismertette, Aranyi István rendőr ezredes, kapitányságvezető tájékoztatta a jelenlévőket a térség bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről és célkitűzésként fogalmazta meg, hogy a korábbi években elért országosan kiemelkedő jó minősítést meg kívánja őrizni, illetve tovább javítani. Az is elhangzott részéről, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a városunkban tartózkodó vendégmunkások lakókörnyezetére, valamint a lakosság biztonságérzetének javítására.

A filippínók nem értik, miért utálják őket Hajdúszoboszlón

Az Idegenrendészeti Főigazgatóság közölte, az október 5-ei állapot szerint 122 munkavállalású célú személy tartózkodik harmadik országbeliként a városban (115 fülöp-szigeteki és7 török állampolgár). Az adatok további egyeztetését és ellenőrzését az aljegyző végzi.

Idegenrendészeti jogszabálysértésre utaló körülmény nem merült fel

– írja Czeglédi, hozzátéve, a szeptember 28-ai képviselő-testületi ülésen a vendégmunkások jelenlétével és adózási intézkedésével kapcsolatos előterjesztés határozati javaslatát megküldte Dukai Miklósnak, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának Dukai kérésére külön megfogalmazták azokat a jogi anomáliákat, melyek meglátásaik szerint fennállnak, illetve összefoglalták az ezzel kapcsolatos javaslatokat is.