Arany jubileum a Műszaki Karon

Egyetem

Jubileumi díszoklevél-átadó ünnepséget rendezett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, ahol pénteken 32, ötven évvel ezelőtt végzett egykori építőgépész hallgató vehette át aranydiplomáját.
– A nevünk ugyan többször változott az elmúlt ötven évben, de fő feladatunkat, a színvonalas mérnökképzést mindvégig sikeresen teljesítettük – mondta ünnepi beszédében Szűcs Edit. A Műszaki Kar dékánja hangsúlyozta: büszkék vagyunk arra, hogy új értelmiségi réteg képzésével gazdagíthattuk a debreceni felsőoktatást, amely hazánkban a leghosszabb folytonosságot mutatja a legfelsőbb szintű képzés területén.
A beszédet követően Kalmár Ferenc tudományos dékánhelyettes ismertette az elmúlt évtizedek tudományos jellegű fejlődését és az elért eredményeket, majd az egykori végzősök Pintér Ákostól, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettesétől és Szűcs Edit dékánasszonytól vehették át jubileumi oklevelüket.
A „friss” diplomások nevében Köhler Gábor mondott köszönetet – mérnökhöz illően – számokhoz kötődő beszédében.
– 53 évvel ezelőtt felvételiztünk és kerültünk építőgépész hallgatóként a Felsőfokú Építőgépészeti Technikumba, ahol elsők voltunk tanárainkkal együtt, az elsőség minden szépségével és nehézségével együtt, és végül 50 éve vehettük át mérnöki diplománkat – fejtette ki Köhler Gábor, aki egykori diáktársai nevében is ígéretet tett arra, hogy 10 év múlva újra eljönnek a Debreceni Egyetemre, hogy átvehessék gyémántdiplomájukat.
Az ünnepség baráti találkozóval folytatódott a Műszaki Kar épületében, ahol az egykori végzősök felidézhették diákéletük meghatározó élményeit.

unideb.hu