Tippek a sikeres publikációhoz

Egyetem
Az egyik legelismertebb román tudományos folyóirat főszerkesztője és szerkesztőbizottságának két tagja osztotta meg az eredményes publikálás titkait a Debreceni Egyetem doktoranduszaival a Gazdaságtudományi Kar hétfői workshopján.

A 20 éves múltra visszatekintő Amfiteatru Economic című folyóirat egy Q2-es besorolású (Scopus) impaktfaktoros lap, amely komoly szakmai publikációkat közöl gazdaságtudományi témákban. Ahhoz, hogy valaki doktori fokozatot, majd később professzori címet szerezzen, minél több hasonló folyóiratban kell megjelentetni a tudományos eredményeit. Ennek azonban komoly kritériumai vannak, amelynek rendszerint csak a kutatók 30 százaléka tud eleget tenni.

Az Amfiteatru Economic szerkesztői három éve jelentették meg publikálással kapcsolatos hiánypótló kötetüket, amelyben részletesen taglalják a sikeres publikációkhoz szükséges tudnivalókat. A leggyakoribb hibákra, hiányosságokra a Debreceni Egyetem PhD hallgatóinak figyelmét is felhívták a folyóirat képviselői az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola hétfői rendezvényén.