E-sportban a debreceni egyetemisták a legjobbak

Egyetem
Mindenkit legyőztek a DEAC e-sport szakosztályának versenyzői az első Overwatch Bajnokságon, Debrecenben. Három pontot gyűjtött két focicsapatunk a hétvégén, nem sikerült viszont győzniük a női kosarasoknak és a röplabdacsapatnak sem.

E-sport – DEAC-döntő

DEAC-os házidöntőt hozott az első alkalommal megrendezett Overwatch Bajnokság a debreceni BarCraft e-sport bárban az elmúlt ten. A DEAC színeiben öt játékos indult,közülük Lukács “Kisluxi” Csaba és Békési “R42” Zsolt jutott a fináléba. A viadalt végül R42 nyerte.

Labdarúgás – egy itt, egy ott

A megye I-ben tizedik DASE a tabella hetedik helyén álló Derecske otthonában hagyott pontokat. A debreceni egyetemisták Berán Balázs góljával még vezetést szereztek, ám a folytatásban három hazai gól esett, így a rangadót 3-1-re a derecskeiek nyerték szombaton. A DASE ezzel maradt a 10. helyen a megyei első osztályban.

A megye II-ben debreceni sikerrel ért véget az ünnepi tvége bajnoki meccse. A pontvadászatot magabiztosan vezető DEAC II. Komádiban győzött 1-0-ra. A csapat három pontot érő gólját Csák Zsolt szerezte a 42. percben. A DEAC előnye továbbra is 9 pont a második Nagyrábéval szemben.

Az NB III-as labdarúgók tvégén szabadnaposak voltak, ám szerdán újra pályára lép Sáfár László együttese. A csapat 16 órától a szintén 21 pontos Füzesgyarmatot fogadja a Dóczy utcán.

Női kosárlabda – kicsi hiányzott

Szűk, hárompontos vereséget szenvedett a DEAC DSI a Női Amatőr Bajnokság 10-18. helyéért folytatott küzdelemben. A kosaras lányok 77-74-re kaptak ki a PINKK együttesétől szombaton, hazai környezetben. A mieink legjobbja ezúttal Száva Dorina volt, aki 22 pontig jutott.

Szerdán az NB I/A-s férficsapatra vár újabb találkozó. Az együttes a szezon utolsó alapszakaszbeli mérkőzésén a ZTE-t látja vendégül 18 órától az Oláh Gábor utcán.

Röplabda – szoros meccs volt

Női röplabdázóink a Hercules otthonában léptek pályára szombaton a bajnoki rájátszásban. A DEAC-os lányok ezúttal két szettet is „hozni” tudtak, ám végül 3-2-re alulmaradtak a fővárosban.