Repülőrajtott vett a DEAC az NBIII-ban

Egyetem
Megérdemelt, 3-1-es győzelemmel indította a szezont a DEAC NB III-as focicsapata. Az együttes az ezüstérmest verte szombaton. Nyertek a kézisek, a floorballosok és a női futsalosok is, ám nem jött össze siker a kosarasoknak és a röpis lányoknak sem.

Labdarúgás, NB III – megérdemelt három pont

Második félidei remek játékának köszönhetően hátrányból felállva, 3-1-es győzelmet aratott a DEAC az ESMTK ellen szombaton. Sütő Balázs csereként beállva duplázott, és góllal vette ki a részét a sikerből Nagy Dávid is az NB III keleti csoportjának 18. fordulójában, hazai pályán. Az egyetemi csapat a második helyen álló pesterzsébetiek ellen begyűjtött három ponttal máris elmozdult a kiesőzónából. A találkozón bemutatkoztak az együttes új szerzeményei is. Madar Csaba edző hangsúlyozta, a csapat megérdemelt győzelmet aratott.

– Kevésszer volt veszélyben mind a két kapu, de akarásban fölülmúltuk az ellenfelünket. Az elején kissé megilletődötten játszottunk, de a második félidőben felpörgött a játék, és úgy érzem, hogy sikerült azokat a dolgokat megmutatni, amiket a felkészülés alatt próbáltunk gyakorolni. A mai mérkőzés alap lehet a jövőre nézve, és azon vagyunk, hogy hétről-hétre jobban szerepeljünk – tekintett előre Madar Csaba.

Labdarúgás, megye I – vasárnapi vendéggyőzelem

Pályára lépett a hétvégén a DASE megye I-es együttese is, amely 2-1-es vereséget szenvedett a Nyíradony ellen hazai pályán.

Kosárlabda – tovább tart a hullámvölgy

Ezen a hétvégén sem tudott győzni a DEAC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. Elsősorban az első félidő gyenge játéka miatt, hétpontos, 89-96-os vereséget szenvedett a közvetlen rivális Sopron ellen. Az utolsó előtti helyen álló SKC így egy győzelemre megközelítette a hajdúságiakat. Berényi Sándor szerint az döntött, hogy a Sopron sokkal okosabban kosárlabdázott övéinél.

– Az első félidő egyszerűen vállalhatatlan, szégyenteljes volt. Alaphibákat vétettünk, semmit nem láttam viszont a pályán az előre megbeszéltekből. A második félidőben már harciasabb arcát mutatta a csapat, de a jó játékkal továbbra is adósak maradtunk. Az utolsó percekben szerzett labdáinknak köszönhetően felcsillant a remény, de nem tudtunk élni a lehetőséggel – összegezte a látottakat a vezetőedző.

Kézilabda – „lemosta” ellenfelét a DEAC

A vártnál könnyebb, megérdemelt sikert aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B keleti csoportjában, vasárnap. A srácok 11 góllal, 38-27-re győzték le a sérülések miatt „foghíjas” Törökszentmiklósi Székácsot a DESOK-ban. A találkozó után Szabó Csaba edző értékelt.

– Nagyon jó hőfokon, motiváltan kezdtük a mérkőzést, ami az eredményben is meglátszott. A fiúk átérezték a meccs súlyát, és remek edzésmunkával, fegyelmezetten készültek a mérkőzésre. Ezt köszönöm nekik. Csak arra kellett figyelnem, hogy a motiváció ilyen eredmény mellett is megmaradjon. Ezen a találkozón mindenki tudott játszani, és ez külön öröm számomra – zárta gondolatait a tréner. A csapat most a hetedik a tabellán, de a mezőny sűrű, az ötödiktől is csupán egyetlen pont választja el őket.

Női futsal – nehézzé tették, de nyertek

3-2-es sikerrel tért haza a Szolnok Fanatic SE otthonából a DEAC női futsalcsapata szombat este.  Darányi Antal tanítványai az utolsó előtti percben szerezték a győztes gólt az NB II keleti csoportjának találkozóján. Ezzel eldőlt, hogy a lányok biztosan érmet szereznek a második vonalban. Ám, hogy az milyen színű lesz, csak utolsó körben derül ki. Darányi Antal szerint izgalmas találkozót láthatott a közönség. – A szívinfarktus kerülgetett. Szépen elmentünk 2-0-ra, majd elkezdtünk egyénieskedni, feleslegesen cselezgetni, s a szünetre már 2-2-vel fordultunk. Aztán helyzet itt, helyzet ott a második félidő során, s persze mindent kihagytunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálunk Kósa Viki bravúrjaira is szükség volt, hogy ők se találjanak be. Aztán a végén ismét nullára játszottunk ki egy támadást – ahogy az első két találatnál is -, és behúztuk a meccset – számolt be a tréner.

Az NB I-es férfi együttes hétfő este Győrben vendégszerepel.

Floorball – a Szeged is kipipálva

8-4-es sikert aratott a tabella hetedik helyén álló SZTE EHÖK SE ellen a DEAC OB II-es férfi floorballcsapata vasárnap. Hazai oldalon háromszor is eredményes volt Varga Gergő,kétszer talált be az ellenfél kapujába Kovács Gergely, illetve góllal vette ki a részét a sikerből Okos Csanád, Végh Ádám és Lánczi András is.

Női röplabda – miskolci győzelem

Női röplabdacsapatunk a miskolci MVSC-MVSI alakulatát fogadta vasárnap este. A lányok a rájátszás második körében 3-1-es vereséget szenvedtek a borsodi alakulat ellen.

unideb.hu