Felvételi? Pont iDE

Egyetem

Élj igazán: Tanulj, kísérletezz, bulizz, indíts startupot, utazd be a világot, szerezz életre szóló barátságokat és piacképes diplomát az ország legbevállalósabb felsőoktatási intézményében, a Debreceni Egyetemen!
„Édes gyermekem, semmi nem lesz így belőled?” Nem kell többé a szülők aggodalmát hallgatnod, ha iDE jelentkezel, hiszen a Debreceni Egyetem Magyarországon az egyik legszélesebb képzési kínálattal – 59 alap és 72 mesterszakkal, 7 felsőoktatási szakképzéssel és 6 osztatlan képzéssel – várja a felvételizőket. Szinte mindegy melyik hivatást választod, itt a munkaerőpiacon keresett, gyakorlati tudást szerezhetsz. Lehetsz orvos, mérnök, jogász, tanár, de akár sportközgazdász, gyógypedagógus, klarinétművész, molekuláris biológus, növényorvos vagy részecskefizikus is.

Idén először választhatod a sport- és rekreációszervezés alapszakot rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányon, az agrármérnöktanár vagy a közgazdász mesterképzést, valamint a mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki, illetve az olasz nyelv és kultúra tanári osztatlan mesterszakot. Intézményünket a világ 600 legjobb egyeteme között tartják nyilván, ahol több mint 1500 elismert oktató gondoskodik arról, hogy külföldön is elismert, piacképes diplomát szerezz. A képzéseinket iDE kattintva megtalálod.

Azoktól a kutatóktól tanulhatsz, akik már csaknem száz szabadalmat jelentettek be, köztük a titánhabot és az elektromos kukásautót. A Debreceni Egyetem egyike az öt magyar kutatóegyetemnek, ahol világszínvonalú laboratóriumokban kereshetsz tudományos választ a világ titkaira. Az intézmény kétszáz hazai és külföldi ipari partnerének, az Innovációs Ökoszisztéma Központja, a Kutatáshasznosítási- és Technológiatranszfer Központja, valamint start up-programjainak segítségével megvalósíthatod innovatív álmaidat tanulmányaid végeztével.

A Debreceni Egyetemen öt kontinens legjobb koponyái gyűltek össze. Harmincezer hallgatónk közül több mint ötezer külföldi, akik csaknem száz országból érkeztek. Egy padba ülhetsz és akár életre szóló barátságokat köthetsz amerikai, nigériai, laoszi, holland diákokkal vagy éppen az afrikai származású „búzadarás” fiúkkal. Ha nem elég, foghatod a hátizsákodat, és világot láthatsz, hiszen az Erasmus-program révén több mint háromszáz felsőoktatási intézményében fejlesztheted nyelvtudásodat ösztöndíjjal.

A Debreceni Egyetem több mint 3 millió négyzetméteres, de nincs olyan hely, ahol ne lenne gyors internet, tanulhatsz a Nagyerdőn vagy a Víztoronyban is az ingyenes WIFI segítségével. Három debreceni és két vidéki campusunkon 12 színvonalas kollégium és egy diákotthon vár, csaknem ötezer férőhellyel. Ha a mama főztje elfogyott, az egyetemvárosban több tucat étteremben, büfében és kávézóban húzhatod ki hétvégéig.

Ha eleged van a tanulásból, nálunk több ezer négyzetméteren engedheted ki a fáradt gőzt. A debreceni a legsportosabb egyetem hazánkban, itt csaknem ötven különböző sport közül választhatsz a focitól a frizbiig. Mindez jól felszerelt tornatermekben, kondi parkokban, felújított műfüves- és vadonatúj rekortán atlétikai pályákon, illetve a Sporttudományi Oktatóközpontban, vagy az egyetem vadonatúj konditermében, az Unifitben. A Debreceni Egyetem sportklubjánál, a DEAC-nál 16 szakosztályában versenyezhetsz, és ha igazán komolyan veszed a karriered, sportösztöndíjat is nyerhetsz az egyetemtől, vagy részt vehetsz az intézmény mentor programjában, hogy Rád is olyan büszkék legyünk, mint jelenlegi hallgatóinkra: Berki Krisztiánra, Mihály Katára és Papp Márkra.

Ha még mindig maradt fölösleges energiád, akkor levezetheted az évi 150 HÖK-ös bulin vagy az ország legnagyobb hallgatói klubjában, a HALL-ban. Az pedig, hogy felvettek-e, kiderül Kelet-Magyarország legnépszerűbb nyári fesztiválján, a Campuson.

unideb.hu