Komoly mérkőzéssel zárja a 2017-es esztendőt a DEAC floorball csapata

Egyetem Sport

A Dunaújvárosi Egyetem gárdája látogat pénteken az Agrárra. A debreceniek számára a tét nem kisebb, mint az őszi első hely megkaparintása.Ehhez elengedhetetlen a jó erőkből álló újvárosi egylet legyűrése a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Ha csak a jelenlegi helyezéseket nézzük, azt látjuk, hogy a DEAC a második, míg a Duna-parti gárda a 6. helyet foglalja el. Ha viszont a pontokat is górcső alá vesszük, akkor láthatjuk, hogy mindösszesen 3 egység választja el a feleket egymástól. Ez is mutatja, hogy az élmezőny rendkívül sűrű és minden egyes pontnak és győzelemnek különösen nagy jelentősége van.

Ami a két gárda előéletét illeti: korábban is lüktető, parázs meccset játszottak a felek és most is hasonlóra számíthatnak a kilátogatók. Ami az örökmérleget illeti: hat mérkőzés közül eddig
három debreceni győzelem mellett két döntetlen, valamint egy dunaújvárosi siker született.
Hazai oldalon mindenki bevetésre készen, győzelmi reménnyel várja a péntek esti derbyt. A
mérkőzésre várhatóan teljes kerettel vág neki a DEAC – ilyenre most lesz először példa az idei szezon során. Külön örömre ad okot, hogy így a variációs lehetőségek is szélesek, aminek köszönhetően várhatóan három sorral vág neki a mérkőzésnek a debreceni alakulat.

A találkozót így várja Salló Barna, a DEAC támadója: „A pénteki ellenfelünk, a Dunaújváros, mégszámomra ismeretlen, de az elmondottak, és a tabellán elfoglalt helyük alapján egy küzdős, pörgős meccsre számítok ellenük.

A csapat részéről azt várom, hogy ugyanolyan fegyelmezetten védekezzünk, mint a Krokodilok ellen. Amiben feltétlen javulnunk kell, az a helyzetkihasználás, ami enyhén szólva nem volt túl jó a múlt heti meccsen. Az utóbbi mérkőzésen nem tudtam magamból azt kihozni, amit szerettem volna, és ez leginkább a támadás befejezéseknél mutatkozott meg, hiszen több helyzetem is volt, amelyekből néhányat ólra kellett volna váltanom. Ezen mindenképp változtatni szeretnék, hogy még inkább hasznára legyek a csapatnak. A karácsonyi „feeling” ellenére (vagy pont emiatt?) remélem, hogy sokan lesznek kíváncsiak az év utolsó meccsére, és mi meg tudjuk őket ajándékozni egy győzelemmel.” A gólerős támadó a DEAC csokigyűjtésére is felhívta a figyelmet: „Ne feledjék: Önök is ajándékozhatnak csokikat, amelyekkel a rászoruló gyerekek ünnepét tehetik
boldogabbá!”

A vendégek számára is téttel bír a találkozó: esetleges győzelmükkel csak egy helyet lépnének wlőre, ugyanakkor teljesen összekuszálnák az élmezőnyt: hat csapat lenne négy ponton belül. Rangadók közül eddig a Kazincbarcikai Ördögök elleni mérkőzést sikerült behúzniuk, ám a Magyar Kupában idén is letették a névjegyüket: az élvonal rájátszására pályázó IBK Cartoon Heroes csak kétgólos sikert tudott aratni ellenük. A találkozón újra csapatkapitányi karszalagot húz majd Mitli Attila, aki így várja a péntek esti összecsapást:

„Ami biztos, hogy igyekezni fogunk most is hátulról építkezni, a védelmünkre pedig kiemelt figyelmet fordítani, ahogy eddig is tettük. Bízunk benne, hogy ebből kiindulva, de a mérkőzés során majd a hazai kapunál is tudunk „kellemetlen” meglepetéseket okozni.
Az idei utolsó hazai találkozójára kiemelten készül a DEAC Floorball
szakosztálya. A kezdő sípszó előtt különdíj is átadásra kerül, amit a 2017-es esztendő legjobbja kap meg. Az egyesület kéri a szurkolókat, hogy ezúttal is csokival érkezzenek, amelyet a Rotaract Debrecennel közösen arra rászoruló debreceni gyerekekhez juttatja