Téli újdonságok a könyvtárban

Egyetem

Mikulás-ünnepséggel egybekötött zenés hangszerbemutatót tartott kedden a Zeneművészeti Kar az Egyetemi Könyvtár „Lélekmelengető” koncertsorozatában a Főépület Díszudvarán.
A gyerekek kedves történeteken és karácsonyi dalokon keresztül ismerkedhettek a különböző hangszerekkel és hangszercsoportokkal, sőt be is kapcsolódhattak a zenés programba. A kar és a DEENK népszerű kezdeményezése eddig a könyvtár előterében várta a zenebarátokat, most első alkalommal mutatkozott be a rendezvény nagyobb nyilvánosság előtt.

De nem ez az egyetlen újdonság, amivel karácsonyt megelőzően és a vizsgaidőszak közeledtével készülnek a könyvtár dolgozói.

A tavalyi akció sikerén felbuzdulva idén is meghirdetik a jótékonysági könyvgyűjtő akciót, amelynek keretében december 6-tól egészen vízkeresztig várják az adományokat. A köteteket a DEENK valamennyi egységében gyűjtőpontokon lehet leadni. A felajánlott könyveket most is jótékony célra fordítják.

A vizsgaidőszakhoz közeledve a Kenézy Élettudományi Könyvtárban december 4-től 10 héten át nem csak hétköznapokon, hanem már szombatonként is éjfélig várják az olvasókat. A részletes nyitvatartási rendről a könyvtár weboldalán olvasható bővebb információ.

És hogy a könyvtárban töltött hosszú estéket még kellemesebbé tegyék, puha takarókat is biztosítanak a hallgatóknak. A színes plédeket négy egységben, a Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárban, a Kenézy Élettudományi Könyvtárban, a Böszörményi úti Campus Könyvtárában és a Kassai úti Campus Könyvtára találják meg az olvasók.