Átadták az Év Egyetemi Sportolója díjakat

Egyetem

Az Év Egyetemi Sportolója lett a Debreceni Egyetem két hallgatója Kozák Luca és Senánszky Petra, Magyarits Miklós az intézmény testnevelő tanára pedig Elek Ilona Emlékérmet vehetett át a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) november 23-i díjátadó ünnepségén.
Az év legeredményesebb egyetemista sportolóinak járó plakettet azok az egyetemi, főiskolai sportolók vehették át, akik a 2017-ben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a Siketlimpián arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve az Európai Egyetemek Bajnokságán és az Universiadén az első három helyen végeztek.

Idén csaknem 80 hallgató részesült a rangos elismerésben, köztük a wroclaw-i világjátékok egyetemista aranyérmese Senánszky Petra, a Debreceni Egyetem uszonyosúszó doktorandusza, és az Univerisadén bronzérmet nyert atléta, Kozák Luca, aki szintén az intézmény hallgatója.

A MEFS ebben az évben ünnepli fennállásának 110. évfordulóját. Ez Európa első, a világ második egyetemi sportszövetsége. Ebből az alkalomból Életműdíjat, Hajós Alfréd Aranyplakettet és Elek Ilona Bronzplaketteket adtak át a legkiválóbb hazai sportszakembereknek. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség az egyetemi sport támogatásáért végzett fáradhatatlan munkájáért Elek Ilona Emlékéremmel díjazta Magyarits Miklóst, a Debreceni Egyetem testnevelő tanárát.

unideb.hu