Doktorokat avatnak szombaton

Egyetem

Doktori és habilitált doktori, professor emeritus címeket, egyetemi kitüntetéseket is átadnak november 25-én, a hagyományos őszi doktoravató ünnepségen, amelyet most is élőben, online közvetít a Debreceni Egyetem Multimédia E-learning Technikai Központja.
Az Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács az orvos- és egészségtudományok, az agrár-, a társadalom-, a bölcsészet- és a természettudományok, valamint az informatika területén 107 PhD-fokozat odaítéléséről döntött. A jelöltek közül 72 summa cum laude, 34 cum laude minősítéssel tett eleget a követelményeknek, egy jelölt pedig külföldön szerzett tudományos fokozata alapján kérte a doktori fokozat kiadását.
Az ünnepségen az egyetem 17 oktatója veheti át a habilitált doktori, valamint az egyetemen hosszú időn át végzett magas színvonalú oktató-nevelő tevékenységük, kiemelkedő tudományos teljesítményük, eredményes iskolateremtő munkásságuk, széleskörű közéleti szerepvállalásuk, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyük elismeréseként öt nyugalmazott oktató – Boda Zoltán, Fésüs László, Herczegh Pál, Sipka Sándor és Udvardy Miklós – pedig Professor Emeritusi címet.

A Debreceni Egyetem Szenátusa „Címzetes egyetemi tanár” címet adományoz a gyermekgyógyászat területén elért kimagasló eredményeiért, valamint a két egyetem közötti tudományos és oktatási együttműködés fejlesztéséért Ingrid Schusterova asszonynak, a Kassai Pavol Jozef Safarik Tudományegyetem docensének.

Az eseményen a Debreceni Egyetem díszdoktorai sorába fogadja Andrej Dujella matematikust, a Zágrábi Egyetem professzorát.

A november 25-én, szombaton 11 órakor a Főépület Aulájában kezdődő ünnepséget a hirek.unideb.hu oldalon élőben, online közvetíti a Debreceni Egyetem Multimédia E-learning Technikai Központja.

unideb.hu