Debreceni érmek is születtek a szombathelyi sporttalálkozón

Egyetem

Több érmet nyertek a debreceni egyetemisták a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján Szombathelyen. A Debreceni Egyetem első alkalommal vett részt a rendezvényen.
A debreceni mellett az Eszterházy Károly Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a Magyar Testnevelési Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem – Szombathely hallgatói képviselték intézményüket október 5-én és 6-án Szombathelyen. A rendezvényen a sportszakos nappali tagozatos hallgatókat képző felsőoktatási intézmények vehettek részt, a csapatok 6 sportágban, atlétikába, úszásban, mix röplabdában, kézilabdában, kosárlabdában és kispályás labdarúgásban mérték össze tudásukat.

A debreceni úszók közül hárman is csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról, de érmeket csak az atléták nyertek. Győri Árpád 100 m síkfutásban 2. helyezést, Bartunek Dániel 1500 m síkfutásban 3. helyezést ért el, valamint a Nagy Levente, Magassy Máté, Kökényessy Zsolt, Győri Árpád összetételű 4X100 m férfi váltó, hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett. A váltó mind a négy tagja a szeptemberben indult osztatlan testnevelő tanári szak első éves hallgatója.
A Debreceni Egyetem női kézilabdásai együtt, egy csapatban még soha nem játszottak, ennek ellenére jó játékkal, többször hősiesen küzdve harcoltak például a Testnevelési Egyetem együttese ellen, akik bajnoki rendszerben versenyeznek.

A kispályás labdarúgóknak nem kedvezett a sorsolás, a csoportmérkőzések úgy alakultak, hogy három mérkőzést kellett egymás után lejátszaniuk. Az első két találkozó szoros eredményt hozott, a harmadikra azonban már fizikailag és szellemileg is elfáradt a csapat, így nem tudott bekerülni a négyes döntőbe.

Mix röplabdában csere nélkül kellett elutaznia a csapatnak Szombathelyre, de így is tisztességesen helytálltak a Sportszakos Hallgatók Találkozóján.

unideb.hu