Szezonzáró hétvége a DEAC-nál

Egyetem Sport

Idei utolsó bajnokijukra készülnek a DEAC férfi és női kosarasai, mindkét csapat hazai pályán zárja az évet, remélhetőleg győzelemmel. A női futsalosok közben Tolnán küzdenek a pontokért.
A DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi csapata a tabella második felében elhelyezkedő Salgótarjáni KSE együttesét fogadja pénteken 18 órától az NB1/B-s kosárlabda bajnokságban. Az összecsapás létfontosságú lehet a debrecenieknek, hiszen egy győzelem esetén újra a felsőházi rájátszást érő helyek valamelyikén zárhatnák az esztendőt. Megnehezíti viszont a helyzetet, hogy Kovács Imre és Farkas Attila továbbra sem tudja vállalni a játékot, ráadásul Lajsz Gergely is összeszedett egy kisebb húzódást, így az ő játéka is kérdéses.

– Egész héten gyakorlatilag klasszikus center nélkül voltunk kénytelenek edzeni, készülünk arra az esetre is, ha ez péntekre is így marad. Olyan játékosok játszanak a gyűrű alatt, akik talán soha nem szerepeltek még ott, de úgy gondolom, hogy ez a felállás is kellemetlen tud lenni az ellenfelek számára – monda a fiatal bedobó, Velkey János.
Az előző kiírásban a Keleti-csoportot megnyerő Salgótarján jelenleg kilencedik a bajnokságban, az elmúlt két mérkőzésükön győztek. A nógrádiak szekerét elsősorban idegenlégiósuk, William Moore húzza, aki több mint 21 pontot termel mérkőzésenként, de a tavaly még az A-csoportban pattogtatott Blaskovits László se sokkal marad el tőle.

– Természetesen ezúttal is becsülettel felkészülünk az ellenfélből, de szerintem elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk. Olyan extrém szituációkkal is számolnunk kell, amikor egyszerre öt mezőnyjátékos lesz a pályán. Így vagy úgy, de mindenképpen szeretnénk győzelemmel zárni az évet – zárta szavait a csapat új szerzeménye.

A női kosarasok is itthon játszanak a hétvégén, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesület gárdája érkezik az Oláh Gábor utcai csarnokba. A találkozót december 17-én, szombaton 15 órától rendezik. A női futsalosok közben Tolnán küzdenek a bajnoki pontokért, a Szekszárdi Football Club otthonában december 17-én, szombaton 17 órakor lépnek pályára.

A DEAC NB2-es férfi futsalosai már pihenhetnek, miután csütörtök este 6-4-re legyőzték a Kazincbarcikai Ördögök alakulatát. Ezzel megerősítették vezető helyüket a tabella élén a keleti csoportban és büszkeségre ad okot, hogy már 10 forduló óta veretlenek! A 2016/17-es bajnokság ez évi szakasza összesítve: 12 meccs, 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 66-43-as gólarány, 27 szerzett pont és 1. hely az NB2 Keleti csoportjában!
unideb.hu