Okosak és kreatívak

Egyetem
A Kossuth Gyakorló három diákjának munkáiból nyílt kiállítás a gimnázium mini galériájában. A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában rendszeresen bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges tanulók.

Berencsi Fruzsina, Horváth Adél és Eperjesi Mariann – orvosnak és mérnöknek készülnek, de tehetségük miatt akár a művészi pályán is elindulhatnak. Festményeikből, rajzaikból, fotóikból és verseikből láthatnak válogatást azok, akik ellátogatnak a Csengő utcai gimnáziumba.

– Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezek a diákok ilyen módon fogalmazzák meg megfigyeléseiket, tapasztalataikat, érzéseiket, és még nagyobb ahhoz, hogy másoknak is megmutassák azokat. Büszkeség számomra, hogy ebben az intézményben minden évben létre tudunk hozni egy ilyen időszaki kiállítást, és szeretnénk a jövőben egy folyamatosan bővülő állandó gyűjteményt összeállítani ezekből a művekből – hangsúlyozta Futóné Monori Editintézményvezető a tárlat megnyitóján.

A különleges alkotásokról a Kossuth Gyakorló három tehetséges diákja és rajztanáruk, Subicz István grafikusművész nyilatkozott.