Egyetemi dobogós a gyógyszerészek versenyén

Egyetem
Oláh Gábor, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának tanársegédje a célzott daganatterápia területén elért eredményeivel érdemelte ki a Clauder Ottó-díjat.

A gyógyszerészeti tudományokkal kapcsolatos eredményeiket mutatták be a 35 év alatti diplomás kutatók a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszeripari Szervezetének októberi fórumán. A legjobbakat az Ifjú Clauder Ottóról, a Richter Gedeon Gyógyszergyár néhai tudományos osztályvezetőjéről elnevezett díjjal ismerték el.

A Clauder Ottó Emlékverseny kuratóriuma és szervező bizottsága a magyar gyógyszeripar és gyógyszerkutatás jeles személyiségeiből állt. Idén 31 versenyelőadást hallhatott a zsűri, többek közt a gyógyszerkutatás és -fejlesztés, az -ellenőrzés és minőségbiztosítás területéről.

Az ítészek döntése alapján a versenyelőadások közül Oláh Gábor tanársegéd célzott daganatterápia területén elért új eredményeivel elnyerte a verseny II. díját. A Debreceni Egyetemről Szőke Kitti és Czompa Attila, a GYTK Gyógyszerhatástani Tanszékének kutatói is részt vettek a megmérettetésen.

unideb.hu