Modern autóipari ismereteket tanulhatnak

Egyetem

Szoftverfejlesztés multinacionális vállalatoknál – Autóipari fejlesztések címmel indít új szabadon választható tárgyat a Bosch a Debreceni Egyetemen.

Elsősorban villamosmérnök szakosoknak, valamint a Műszaki Kar és az Informatikai Kar hallgatóinak ajánlja a Bosch a Szoftverfejlesztés multinacionális vállalatoknál – Autóipari fejlesztések című tantárgyat a Természettudományi és Technológiai Kar Villamosmérnöki Tanszéke. Az autóipari alkatrészeket is gyártó német vállalat szabadon választható kurzusát nemcsak a TTK, hanem bármelyik kar diákjai felvehetik, de leginkább a mérnök szakos hallgatókat várják.

A tantárgy bemutatja a vezetést segítő és nagy megbízhatóságú autóipari rendszereket, így az aktív és passzív biztonsági rendszereket, a videó- és radaralapú vezetést segítő rendszereket, valamint az önmagukat vezető autókat. A hallgatók megismerhetik az autóiparban megjelenő elektronikus és elektromechanikus kiegészítő eszközöket: az automataváltó vezérlőket, a műszer egységeket és a vezetőt informáló vizuális eszközöket.

A kurzuson résztvevők átfogó képet kapnak az autóipari termékfejlesztés módszereiről: az általános „PE” termékfejlesztésről, a minőségbiztosításhoz kapcsolódó módszerekről és eszközökről, illetve az autóipar biztonságkritikus rendszereinek fejlesztési módszereiről és ajánlásairól.

A szeptemberben induló kurzusról a TTK Villamosmérnöki Tanszékén kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődő hallgatók.

unideb.hu