Finálé a Buzánszky-kupában

Egyetem

Éles összecsapások, méltó megemlékezés – véget ért a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi sorozata a Debreceni Egyetemen.

Az Aranyacsapat legendás hátvédjéről elnevezett torna 2002 óta évről évre csaknem ezer lelkes amatőr sportolót mozgat meg. A márciusban kezdődött összecsapáson ezúttal is több mint hatvan csapat vett részt. A kategóriák legjobbjai között kedd este a DEAC műfüves pályáin dőlt el, ki viheti haza a kupát.

A harmadosztályban a Sinter Primavera csapata diadalmaskodott megelőzve a Noobs United és a DEAC mix együttesét. A másodosztályban a TTT Nyerőmű szerezte meg az aranyérmet, mögötte az Old School és az AEK a Tehén csapata végzett. A divízió I-ben A Made in Italy vihette haza a kupát, az A-men lett a második helyezett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Strikaz alakulata állhatott fel.

A tornához kapcsolódó Kozma Mihály Futsal Cupban a Botafogó és a Retek FC osztozott a bronzérmen, második lett a Sinter FC, az első helyen pedig az A-men végzett. A Nyirkos István Közéleti emléktornán pedig az eredetileg négycsapatosra tervezett döntő három alakulatra fogyott, mert a hiányzók miatt a Zenészek és a DE SKI csapata egyesült. Ezt azonban biztosan nem bánták meg, hiszen ezzel a felállással sikerült bezsebelniük az aranyat, megelőzve a DEAC öregfiúkat és a debreceni Média csapatát.

A érmeket és kupákat a Sporttudományi Oktatóközpont előtt felállított Buzánszky-szobornál vehették át a győztesek. A díjkiosztón Gellei József olimpiai bajnok labdarúgókapus, Imre László, a Debreceni Egyetem korábbi rektora, valamint Kozma Mihály egykori válogatott csatár emlékezett meg a Nemzet Sportolójáról, majd családja jelenlétében megkoszorúzták a Debreceni Egyetem utazó sportnagykövetének szobrát.

unideb.hu