Mozgalmas egyetemi sporthétvége jön

Egyetem

A MEFOB floorball és kosárlabda döntőit Debrecenben rendezik, emellett az egyetemi labdarúgó csapatok is folytatják a bajnoki küzdelmeket.

A Debreceni Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság floorball döntőjének ezen a hétvégén. Szombaton és vasárnap nyolc felsőoktatási intézmény legjobbjai lépnek pályára a házigazdák mellett a Sporttudományi Oktatóközpontban. A Debreceni Egyetem csapata évek óta meghatározó résztvevője a bajnokságnak. A DEAC-ra épülő alakulat éremkollekciójából már csak a legfényesebb medál hiányzik, 2010-ben a bronz-, 2014-ben az ezüstérmet sikerült megszerezniük.

A legjobb egyetemi kosarasok is Debrecenben küzdenek

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjének idén is Debrecen ad otthont. Az eseményt május 8-10. között rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A döntőben az elmúlt évekhez hasonlóan a Debreceni Egyetem mindkét csapatával képviselteti magát.

A férfiaknál 17, míg a hölgyeknél 13 alakulat vágott neki az egyetemi és főiskolás küzdelmeknek, hosszú selejtezősorozat után 4-4 együttes kvalifikálta magát a döntőre. A debreceni férficsapat a Keleti-csoportot megnyerve (16 győzelem, 0 vereség), majd a keresztjáték során a Budapesti Műszaki Egyetemet legyőzve, veretlenül jutott a fináléba.

A hölgyek a Keleti-csoportban a harmadik helyet szerezték meg (8 győzelem, 4 vereség), így a nyugati második Szombathellyel kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért. A hazai két pontos siker után, idegenben 17 egységgel múlták felül esélyesebb ellenfelüket, így az elmúlt évekhez hasonlóan ők is ott lesznek a legjobb négy között, a Pécsi Tudományegyetem, a Testnevelési- és a Corvinus Egyetem kosarasai mellett.

A férfi kosarasok az MTK-t fogadják a helyosztón

Nem sikerült a legjobb négy közé jutnia a DEAC Kamilla Gyógyfürdőnek a rájátszásban, így az 5-8. helyért harcolnak a folytatásban. Az első keresztjátékban a Nyugati-csoport negyedik helyén álló MTK Törökbálint lesz az ellenfél, a párharc ezúttal is két győzelemig tart. A mérkőzést szombaton 18 órától rendezik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

A debrecenieknél továbbra is maródi a Takács-Széll duó, rajtuk kívül még mindig nem százszázalékos Nagy Botond, Pék Dávid, Patkovic Filip és Kovács Imre sem. A csapat nagy részének egyébként eseménydús lesz a szezon vége, hiszen szerepelnek a Nemzeti Egyetemi és Főiskolás Kosárlabda Bajnokságon is.

Idegenben játszik a DEAC

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában a Sáfár László-vezette labdarúgó csapat a Berettyóújfalui SE otthonába látogat, a találkozó szombaton 16:30-kor kezdődik a BUSE pályán. A DEAC a tabella 11. helyéről várja a folytatást, míg riválisuk az ötödik. A felsőházba kerülés még reális cél lehet az egyetemistáknak a következő néhány körben, a Berettyóújfalu pedig a dobogóért harcolhat.

Sikerszéria a DASE-nál

A labdarúgó megye II. északi csoportjának 25. játéknapján a tabellát 12 pontos előnnyel vezető DASE a harmadik helyezett Ebesi SBKE otthonában lép pályára. Pöszmet Tibor játékosai jó formában várhatják a szombati rangadót, hiszen már lassan két hónapja sorra nyerik meccseiket. A legutóbbi fordulóban a Görbeháza együttesét küldték haza 4-0-val Molnár Bálinték. Hogy sikerül-e elhozniuk a három pontot Ebesről, és ezzel tovább száguldaniuk az aranyérem felé, az a szombaton 16:30-kor kezdődő összecsapáson kiderül.

A DEAC II itthon küzd a pontokért

A labdarúgó megyei másodosztály 25. fordulójában a Katona László-vezette DEAC II., mely a negyedik helyen tanyázik jelenleg, a tizenharmadik, azaz sereghajtó Biharkeresztesi VSE alakulatát fogadja szombaton 16:30-tól. A keresztesiek ugyan pont nélkül szerénykednek a tabella alján, érdemes velük vigyázni, hiszen ősszel is kiélezett küzdelemben tudott nyerni a DEAC II, 6-5-re.

unideb.hu