Önkéntes hallgatók ismét világversenyen

Egyetem Sport

A Debreceni Egyetem hallgatói is közreműködnek az ISU Junior Műkorcsolyázó és Jégtánc Világbajnokságon.

Március 14-e és 20-a között a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a sport világklasszisait felvonultató megmérettetésnek. A rendezvényen a Debreceni Egyetem önálló standdal jelenik meg. Sportszervező szakos hallgatók segítik majd a rendezők munkáját az önkéntesek között, és a diákok fogadják majd a nézőket, valamint a versenyre érkező csoportokat.

A Debreceni Egyetem hallgatói egyébként nem először önkénteskednek világversenyeken. 2013-ban és tavaly a Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságon, a 31. Úszó Európa-bajnokságon, 2014-ben pedig a III. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupán is aktívan részt vettek.

A ISU Junior Műkorcsolyázó és Jégtánc Világbajnokságra 44 ország jelezte részvételét rekord számú versenyző létszámmal. A magyarok mellett többek között orosz, kanadai, francia, német és lengyel sportolók is indulnak, ígya Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgatók közül is sokan szurkolnak majd nemzetük versenyzőinek a lelátókon.

Az esemény főszervezője a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, mellyel Debrecen városa és a Debreceni Sportcentrum is együttműködik. A sportág népszerűsítése érdekében a rendezők úgy döntöttek, hogy a nézők számára a világbajnokság versenynapjainak látogatását, a még hazai viszonylatban is jelképes jegyárakkal teszik elérhetővé.