Ilyen volt, ilyen lett az egyetemi sporttelep

Egyetem

Látványos fotóanimációt készítettek a Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék munkatársai a Dóczy József utcai sporttelepről.

A Debreceni Egyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszéke már a kezdetektől nyomon követte a Sporttudományi Oktatóközpont építését. Most egy olyan fotóanimációt adtak közre, melyen látható, hogyan nézett ki a sporttelep az építkezés előtt és után.

Az új szomszédot idén januárban kapta lencsevégre a tanszék drónja. A négyrotoros helikopter fedélzetén elhelyezett kamera felvételeit a kutatók feldolgozták, és úgynevezett georeferálás módszerével a valós helyükre transzformálták azokat.

– A saját helyzetüket „ismerő” képekből készítettük a fotótérképet, amely olyan, mintha egy igen nagy magasságból (több ezer km) készítettük volna, nincsenek rajta perspektivikus torzulások. A fotótérképet összehasonlíthatóvá tettük az építkezést megelőző állapottal, így megvizsgálhatjuk, hogyan alakult át a környék a sportközpont felépítésével – magyarázza Szabó Gergely, a Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék adjunktusa.

A különleges animáció az alábbi linken érhető el, ide kattintva pedig további fotókat talál az építkezésről.