Klasszikus gitárosok fesztiválja

Egyetem

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Canticum Novum Alapítvány augusztus 7-16. között rendezi a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozóját.

Több mint negyven résztvevője lesz az idei Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójának, köztük teljesen kezdő gitárosok, zeneiskolás, szakközépiskolás fiatalok és egyetemisták egyaránt.

A programban egyéni hangszeres kurzusok, előadások, kamarazenei órák és hangversenyek is szerepelnek. Mindezek mellett egy egyedülálló gitárverseny is színesíti a találkozót.

– Nem találkoztam sehol máshol Európában ilyen versennyel, amikor neves zeneszerzők nekünk komponálnak kimondottan a rendezvényre műveket, amelyek a gitárversenyen kapnak először nyilvánosságot. A fesztivál ideje alatt kell a hallgatóknak a darabot megtanulniuk, ezúttal Vajda János és Kósa Gábor írt nekünk egy-egy nagyszerű művet. A versenyprogramban emellett egy szabadon választott művel is készülniük kell a résztvevőknek – tájékoztatott Adrovicz István gitárművész, a találkozó művészeti vezetője.

A Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozóját a diákokból álló, négyszólamú gitárzenekar műsora zárja, melyben mindenkinek szerep jut, a helyszín pedig a debreceni Svetits katolikus iskola kápolnája. A találkozó részletes programja ide kattintva elérhető.

unideb.hu