Innovatív pékáru egyetemi módra

Egyetem

Glutén- és tartósítószer-mentes élelmiszereket fejlesztettek ki a Debreceni Egyetem egykori hallgatói. A termékekre egyre nagyobb a kereslet.

GLULU márkanéven kezdték meghódítani a piacot azok a cipók és péksütemények, amelyeket az egyetem innovációs képzésén részt vett fiatalok fejlesztettek ki. Az ifjú csapat egyik tagja ugyanis lisztérzékeny, így évek óta kísérletezett a számára is fogyasztható élelmiszerek elkészítésével.

A legtöbb gluténmentes áru drága, előrecsomagolt, tartósítószert tartalmaz és az íze sem hasonlít egy ropogós kenyéréhez vagy egy kakaós csigáéhoz. Ezek az innovatív termékek azonban bebizonyították, hogy lehet friss és finom pékárut sütni a lisztérzékenyek számára, és mindehhez nem kellenek drága alapanyagok.

A részletekről Prokisch Lillát és Göblyös Bélát, a csapat két alapító tagját kérdezte az FM90 Campus Rádió riportere.

Az összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.

Írisz Ingatlanok

Debrecen

iroda kiadó
70 000 Ft

Debrecen, Hadházi út - Eladó lakás a Hadházi úton

85 m2-es lakás eladó
41 900 000 Ft

Debrecen, Monostorpályi út

70 m2-es ház kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Péterfia utca

56 m2-es lakás kiadó
190 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.