Oklevélátadók időszaka

Egyetem

A doktoravató ceremóniával kezdődik és a nyári diplomaosztókkal folytatódik a Debreceni Egyetem 2014/2015-ös tanévet lezáró ünnepségsorozata.

Nyolcvankilenc fiatal tudós doktorrá avatásával kezdődik június 13-án a Debreceni Egyetem Doktoravató Ünnepsége, amelyen a habilitált doktori, egyetemi magántanári és professor emeritus címeket is átadják. Az egyetemi doktori (PhD) fokozatok közül kiemelkedik az Informatikai tudományok doktori iskola doktorjelöltje, Sikolya Kinga, akit kiemelkedő középiskolai, egyetemi és doktori tanulmányai eredményeképpen a köztársasági elnök hozzájárulásával avat a Debreceni Egyetem kitüntetéses egyetemi doktorrá.

A június 13-án 11 órakor kezdődő ünnepségen adja át az intézmény a Debreceni Egyetem Publikációs Díja és a Debreceni Egyetem Díszérme kitüntetéseket.

A 2015. évi nyári tanévzáró, diplomaosztó ünnepségek június 19-én az Állam- és Jogtudományi Kar rendezvényével kezdődnek, összesen háromszáztizenöt hallgató veheti át oklevelét. Az egyetem tizennégy karának nyári diplomaosztói július 4-én a Természettudományi és Technológiai Kar ünnepségével zárulnak, a végzős orvosok pedig az őszi időszakban, szeptemberben és novemberben is átvehetik okleveleiket. A 2014/2015-ös tanév tavaszi szemeszterében körülbelül 3300 hallgató szerez diplomát a Debreceni Egyetem tizennégy karán.

A Debreceni Egyetem korszerű Multimédiás Kompetencia Központjának köszönhetően a június 13-i Doktoravató ünnepséget az unideb.hu weboldalon az egyetem több kamerával élőben közvetíti.