Dobogós helyezés a szarvasi regattán

Egyetem

Ezüstérmet szerzett a Debreceni Egyetem agrárkarának csapata az Országos Sárkányhajó Regatta Fesztiválon a szarvasi Holt-Körösön.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának csapata harmadszor állt rajthoz a versenyen, amelyet idén már negyedik alkalommal szervezett meg a Szent István Egyetem. A hallgatókból és oktatókból álló 19 fős csoport szoros hajrában 11 induló közül második helyezést ért el a június 5-6-i megmérettetésen.

Az egyre népszerűbb és rendkívül látványos vízi sport évről évre több egyetemistát és amatőr versenyzőt vonz, akik lapátosként, dobosként vagy épp főkormányosként próbálják ki magukat.

A mintegy 13 méter hosszú, kenuformájú, húszfős hajó orrát sárkányfej, hátulját pedig sárkányfarok díszíti. Az evezősök a csónak két oldalán helyezkednek el, és összehangoltan – a dobos által adott ütemre a kormányos irányításával – haladnak előre.

A győztes szarvasiak a 200 méteres távon csupán negyed hajóhosszal előzték meg a Debreceni Egyetem agrárkarának lelkes csapatát.