DEAC női kosárlabda

Kosárlabda: Honvédot vertek a debreceniek

Sport

A Budapest Honvédot győzte le az NB1/B 17. fordulójában a DEAC. A hölgyek a Miskolcot verték az alapszakasz utolsó meccsén, így meglett az 5. hely.

Egy igazán jól játszó Honvéd ellen tudott győzni a DEAC péntek este. Mivel a pesti csapat a Vásárhely ellen szoros meccsen kapott ki múlt héten, így Debrecenben bizonyítani szerettek volna, a DEAC kosarasai azonban útjukat állták.

A mezőnyfeladatokra jól osztották be a fiúk az erejüket, és a speciális védekezés elleni játékukkal is elégedettek lehetnek. A hátvédek odaadása és ponterőssége meghozta a gyümölcsét. Mindeközben önzetlenül hozták játékba az egyre jobb formában játszó belső embereket.

Férfi NB1/B Keleti csoport, 17. forduló

DEAC – Budapesti Honvéd SE 98-72

DEAC: Nagy Botond 17/3, Nagy Benedek 12/9, Erdei Ádám 23/18, Takács Dániel 17, Kovács Imre 9, Kaluha Csaba 5/3, Vas Viktor 4, Pék Dávid 4, Szarka Dávid 5/3, Kiss Lajos 4, Boldizsár Ferenc, Pall Helgasson.

Női Amatőr NB1 Keleti csoport – Alapszakasz utolsó mérkőzése:

DEAC – Aluinvent DVTK Miskolc 74-66 (6-17, 28-16, 13-14, 27-19)

DEAC: Szabó Réka 15/3, Jávor Petra 7, Gál Annamária 20, Göttlinger Anna 24/9, Földvári Andrea 6 csere: Új Eszter Dorottya (n.j.), Papp Alexandra, Chvatal Tünde (n.j.), Fazekas Borbála 2, Szendrei Fruzsina (n.j.), Máriás Fruzsina

Kovács Imre vezetőedző:

Egy kicsit bent maradtunk az öltözőben a mérkőzés elején, sok üres dobást hagytunk ki, vagy éppen nem találtuk meg az üres dobóinkat, illetve az emberfogás elleni védekezéssel hadilábon álltunk. A második negyedben zónavédekezéssel sikerült magunk felé billenteni a mérleget, így minimális előnnyel mehettünk a nagyszünetre. A harmadik negyedben ismét döcögött a szekér a támadásban, de a 14 kapott ponttal elégedett lehetek. Az utolsó játékrészben jól működött az egész pályás letámadásunk, melynek köszönhetően sikerült megnyerni a mérkőzést, és sikerült az alapszakasz 5. helyét megszereznünk. A csapatot dicséri, hogy a kezdeti hátrányból nem zuhant össze, meg tudtunk újulni támadásban és védekezésben is. Hosszú, viszontagságos utat tettünk meg eddig, sok sérüléssel és betegséggel, iskolai gondokkal, létszám problémákkal, de még nincs vége a szezonnak…

A hölgyek így a 9-16 helyért versengenek és várják ellenfelüket a nyugati 8. helyről, aki nagy valószínűséggel a Bajai Női Kosárlabda Klub lesz.

unideb.hu