Éjszakai Sportnap a Debreceni Egyetemen

Éjszakai Sportnap a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Kedd estétől szerda reggelig sportoltak a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói a második alkalommal megrendezett különleges éjszakán.

Az intézmény Sportirodája által szervezett eseményen párhuzamosan hat helyszínen nyolc sportágban mérték össze tudásukat a résztvevők. A versenyzés mellett a szórakozás, az élményszerzés és az egyetemi kapcsolatok továbbépítése volt az elsődleges szempont.

Az első versenyek a Be Strong, a teremlabdarúgás és a sakk 20 órától kezdődtek. Az idei sorozat új belépő sportágában „erőemberek” mutatták meg, mit tudnak izmaik a Böszörményi úti campus kondi parkjában. A tíz férfi versenyző mellett egy hölgy is részt vett az erőmustrán.

A Dóczy utcai Sportirodában tizenegyen ültek sakkasztalhoz, hogy eldöntsék, ki lesz a mester. A győztes Turányi Attila lett, a második helyet Vasas Ferenc szerezte meg, Orosz-Tóth Miklós pedig a harmadik helyen végzett.

Idén is a teremlabdarúgás volt a legnépszerűbb sorozat: 16 csapat csaknem 160 játékosa kezdte meg este a játékot, és egészen a kora reggeli órákig rúgták a bőrt a Kecskeméti János Sportcsarnokban. A bátor aranylábúak idén ügyességi versenyszámokban is összemérhették tudásukat. A tornát a Sportkomm csapata nyerte meg, akik a Fullos Merci gárdáját győzték le a döntőben. A dobogó harmadik fokára a Szalbazsák csapata állhatott fel. A bajnokság gólkirálya Varga Dániel, legjobb kapusa Szvára Máté, legjobb játékosa Varga Ádám lett. A célba rúgó ügyességi számban Szabó Bence diadalmaskodott, megelőzve Varga Dánielt és Ágoston Andrást.

A klinika tornacsarnoka adott otthont az első zumba-shownak, ahol több mint 60 hallgató csaknem egy órán át táncolt. 22 órától már streetballosok népesítették be a pályát. Idén hét csapat játszott jó iramú és közönségszórakoztató, izgalmas meccseket egymással. A játékosok emellett hárompontos- és büntetődobó versenyben is szerencsét próbálhattak. A hárompontos dobó versenyt Aiman Assaf nyerte, a második helyezett Bujdosó Sándor, a harmadik pedig Babits Dorina lett. A büntetődobásban szintén Aiman Assaf jeleskedett, maga mögé utasítva Tóth Gergőt és Szenczi István Lajost. A streetball torna győztese a Soldierz csapata lett, akik a döntőben a Skillz csapatát győzték le, a bronzérem pedig a Xin Chao Anh csapattagok nyakába került.

Az Egyetem téri tornateremben az asztaliteniszezők után a teremröplabdázók feszültek egymásnak A pingpong aranyérmét 21 játékos közül Horváth János, az ezüstöt Dávid Attila, a bronzot pedig Jandek Csaba vihette haza. Teremröplabdában öt csapat közül a Szétcsaplak diadalmaskodott, második helyen a Pivo, a harmadikom a Vadvizi menyétek végeztek. A röplabdás ügyességi versenyt Gyökeres Árpád nyerte meg.

Új sportágként idén a tenisz is szerepelt az Éjszakai Sportnap eseményei között. A versenyek a DEAC sportpályáján kezdődtek 22 órától és egészen hajnalig játszott a 22 játékos. A férfiaknál az egyéni győztes Nyíri Tamás, a második helyezett Herter Bálint, a harmadik pedig Fábián Viktor lett. A női egyéni versenyt Ildzsa Boglárka nyerte, a második helyet Perge Mirtill, a harmadikat pedig Répási Enikő érdemelte ki.
unideb.hu