Bravúros győzelmet arattak a kosarasok

Egyetem

Nagyarányban nyert a DEAC labdarúgó csapata, a fiú futsalosok döntetlent értek el, míg a lányok győztek a Hajdúböszörmény ellen.

Kosárlabda

NB I/B. férfi

A bajnokság egyik legjobb csapatát fogadta Nagy Ágoston edző gárdája a férfi kosárlabda második vonalában. Az elmúlt időszakban a Tiszaújváros sokszor tört borsot a debreceni csapat játékosainak orra alá. Ezen a meccsen viszont ismét sikerült nyernie az egyetemi csapatnak, és a két együttes helyet is cserélt a bajnoki tabellán. A DEAC a második a borsodiak pedig a harmadik helyen állnak jelenleg. Már csak egy gárda a Vásárhely veretlen ebben a mezőnyben.

DEAC – Tiszaújváros 77:71 (12:16, 17:21, 22:20, 26:14)

DEAC: Nagy Botond 16/6, Nagy Benedek-, Kaluha Csaba-, 16/6, Pall Hellgason-, Takács Dániel 24, Kiss Lajos- , Andrássy Géza-, Gál Krisztián-, Vas Viktor 11, Szarka Dávid- , Pék Dávid 4 ,Erdei Ádám 6.

Edző: Nagy Ágoston.

Labdarúgás

Megyei II. osztály, észak

A 14. fordulóból a nagy köd miatt elhalasztott bajnoki rangadón a már biztos őszi bajnok fogadta az egyik fő riválisát. A köd a hétvégére felszállt és a hazai pályán hosszú ideje veretlen „Katona legényeknek”magabiztosan sikerült itthon tartaniuk a három bajnoki pontot.

 

DEAC II. Vámospércs 7-2 (4-0)

DEAC II: Fejér G. – Nagy A. (Soltész), Demján B., Buzai G., Párducz T. (Zombor),  E. Hevre, Boda P. (Baumann), Papp G. (Szőke P.),Lénárt P. (Jónás B.), Rácsai II L., Tar G. . Edző: Katona László.

Gól: E. Hevre 2, Lénárt P., Tar G., Párducz T., Baumann L. illetve Kiss T. 2

Futsal

Férfi NB II.

Csak egy betű, de mégis hatalmas volt a mérkőzés előtt a differencia a két csapat között, főleg ha a bajnoki helyezések közötti különbséget vesszük figyelembe. Az egyetemi csapat célja csakis a győzelem lehetett, ezzel a bajnokesélyesek között maradni a középcsapatnak számító rákospalotaiak ellen. Többször is több góllal vezetett a DEAC, a lefújás előtt 2 perccel még 2 gól volt a hazaiak előnye, de ennek ellenére a fővárosiaknak végül sikerült döntetlenre hozniuk a találkozót.

DEAC – REAC 7-7 (3-2)

DEAC: Végső Zs. – Batári G., Kántor T., Fábri D., Kerti L. cserék: Elek G. (kapus), Angyalos A., Varga D., Pallai Zs., Bagi T., Juhász B., Révai Z.,  Edző: Milbik Kálmán.

Gól: Bagi T. 4, Angyalos A., Pallai Zs., Nagy I (öngól) illetve Kiss T. 5, Popgeorgiev P., Balázs B.

Női NB II.

Megyei rangadót játszottak az NB II női futsal bajnokságban, ahol a böszörményiek második csapatát sikerült a mérkőzés elejétől vezetve legyőznei a debreceni lányoknak.

 

DEAC – Hajdúböszörményi TE 4-1 (3-1)

 

DEAC: Kósa V. – Radics Á., Tóth A., Dancs R., Lovas A., cserék: Erdős E., Péter V., Gyarmati A. Edző: Sólyom Attila. Gól: Erdős E. 2, Radics Á., Dancs R.

 

Kézilabda

 

NB II ffi.

A férfi kézilabda NB II-ben nem volt jó hétvégéje a DEAC-nak. A listavezető Nyírbátor idegenben is nagyarányú győzelmet ért el az egyetemi csapat ellen. Tíz forduló után a Nyírbátor vezeti a bajnoki tabellát 20 ponttal, míg a DEAC 9 szerzett ponttal a hetedik, a 12 csapatos bajnokságban.

Debreceni EAC–VKK Nyírbátor 21–40

unideb.hu