bzu

Teltház volt a magyarok eredetéről szóló konferencián

Genetikusok és bölcsészek közreműködésével tartottak teltházas konferenciát a honfoglaló k származásáról a DAB Székházban február 15-én. Az országosan egyedülálló szimpóziumot a Debreceni Egyetem Finnugor Nyelvtudományi, valamint Humángenetikai és Reumatológiai Tanszéke szervezte.

verre

A vírus és az ember

A tél egyik legaktuálisabb témájával, a vírusokokkal foglalkozott a Tudósiskola tehetséggondozó program új előadása.

cscscs

A csontvelő-átültetés új központja

Steril kórtermekkel és korszerű műszerekkel bővült a Klinikai Központ Hematológiai Osztálya. A félmilliárd forintból megújult csontvelő-transzplantációs részleg jelentősen javíthatja a hematológiai betegek életkilátásait és csökkentheti az országos várólistát.

Team Academy 20180212 002

Tanulható a vállalkozói szemlélet

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán elérhető, finn modellre épülő üzleti innovációs szakközgazdász/szakmenedzser szakirányú továbbképzést is megismerhették az érdeklődők a Team Academy február 8-ai nyílt napján.

20180208 Feszty körkép - részlet, BTK, DE

Honnan származnak honfoglaló őseink?

Honnan jöttünk, kik vagyunk, kik voltak az őseink, hol éltek, milyen nyelven beszéltek? És honnan származik a magyar nyelv, a magyar nép? Ezekre a kérdésekre adnak választ a Debreceni Egyetem nyelvészei és genetikusai egy csütörtöki tanácskozáson.

Angolul vitáztak az egyetemen

A debreceni Ady Endre Gimnázium „BrainStorm” csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelynek döntőjét pénteken rendezte a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.

gvg

Informatikai szakkörök diákoknak

A 3D modellezés, illetve az algoritmikus feladatmegoldás témájában szervez szakköröket középiskolások számára a Debreceni Egyetem Informatikai Kara. A tehetséggondozó műhelyeket május végéig kéthetente tartják a Kassai úti campuson.

Agóra_kísérleti bemutató

Virtuális valóság-bázis nyílik a debreceni Agórában

Három éve nyitotta meg kapuit a debreceni Nagyerdőben az Agóra tudományos élményközpont, amelynek programjain több mint száztízezer fiatal vett részt eddig – jelezte a város kulturális alpolgármestere csütörtökön, az évfordulós programokat beharangozó sajtótájékoztatón.

csontve

Rekordszámú csontvelő-átültetést végeztek Debrecenben

Minden eddiginél több, összesen 101 csontvelő-transzplantációt végeztek tavaly a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hematológiai Tanszékén. A jelentős eredmény apropóján tudományos tanácskozást tartottak hétfőn a DAB Székházában.