20170720 001

Videón a debreceni orvosi szenzáció

Bemutatták a Debreceni Egyetemen végzett első magyarországi tüdőér-tágítás felvételeit. A nemzetközi orvoscsoport július 15-én két tüdőembólián átesett betegen hajtotta végre a beavatkozást a Klinikai Központban.

nyari-egyetem-sajtotajekoztato-bl-mj_8

Több mint 10 ezer diák tanult eddig a Debreceni Nyári Egyetemen

Kétszázharmincan – a tavalyinál nyolcvannal többen – vesznek részt ezen a nyáron a Debreceni Nyári Egyetem nyelvi kurzusán, konferenciáin, táboraiban és egyéb rendezvényein. 39 országból 148 résztvevővel indulnak a magyar nyelvórák 2017. július 17-én.

Plágiummal vádolják a Corvinus Egyetem dékánját

Az Átlátszó Oktatás szúrta ki, hogy Paprika Zita, a gazdálkodástudományi kar dékánja egyik könyvében 75 oldalt teljes egészében átvett egy másik szerző művéből. Ezt állítólag egy belső vizsgálat is megerősítette.

0_Kekszalag_RajtLegi_770

A DEAC vitorlázói is megkerülték a Balatont

A hétvégén rendezték Európa leghosszabb távú tókerülő versenyét, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjat, amelyen több hajó legénységét erősítették a Debreceni Egyetem sportolói.

Kun Ferenc 20170622 006

Új dékán a TTK-n

Huszonöt tanszékével, majdcsak száz szakával és mintegy háromezer hallgatójával a Debreceni Egyetem egyik legnagyobb kara a Természettudományi és Technológiai Kar, melynek vezetői tisztségét július 1-jétől Kun Ferenc tölti be.

Keményfi Róbert 20170704 004

Új dékán a BTK élén

A hallgatói létszám növelését, új szakok beindítását, a jegyzetkínálat bővítését tervezi, valamint a mobilitás támogatását segítő pályázati alapot szeretne létrehozni Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar új dékánja, aki július 1-től látja el vezetői teendőit.