Egyetemi színjátszók Debrecenben

A Debreceni Egyetem október 16-20. között hatodik alkalommal ad otthont az Egyetemi Színjátszó Találkozónak, azaz a DESZTVI-nek. A programok már kedden megkezdődnek a B24-ben a MALTER Filmfesztivál eseményeivel. A 2006 óta folyamatosan működő egyetemi társulat fontosnak tartja, hogy a bemutatkozások, fellépések mellett lehetőséget teremtsenek szakmai találkozókra is, amelyeket a közönség bevonásával és társesemények rendezésével szerveznek. […]

Pénzügyi labort adott át Varga Mihály Debrecenben

A pénzzel való felelős gazdálkodás egy életen át tartó tanulást jelent – mondta a pénzügyminiszter hétfőn Debrecenben, amikor az egyetem gazdaságtudományi karán átadta az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagját, az egyetem és az Erste Bank közös finanszírozásában kialakított pénzügyi labort (Fintelligence Lab).

Egygólos vereséget szenvedett Érden a DEAC floorball-csapata

Ezúttal a Magyar Kupában várt újabb kihívás a DEAC floorballosaira: ismételten a tavalyi bronzérmes IBK Cartoon Heroes otthonába látogattak az egyetemisták. A múlt heti döntetlent követően ismételten a levegőben lógott egy kiélezett, élvezetes mérkőzés és a szurkolóknak végül nem is kellett csalódnia.

Nőtt a klinikai gyógyszervizsgálatok száma és bevétele Debrecenben

Öt év alatt megduplázódott a klinikai gyógyszervizsgálatok száma a Debreceni Egyetemen (DE), az ebből származó árbevétel pedig háromszorosára nőtt és csaknem elérte az 5,5 milliárd forintot – közölte az egyetem gyógyszerfejlesztési koordinációs központjának igazgatója az MTI-vel.

2 és negyed milliárd forintot kapott fontos kutatásokra a Debreceni Egyetem

Tíz magyar egyetemmel együtt a Debreceni Egyetem is bekerült a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programba. Az intézmény a céljai megvalósításához 2 milliárd 250 millió forintot kapott. A program olyan kutatásokat finanszíroz, melyek az eredmények üzleti hasznosulását is priortásként kezelik.