Átalakítják a Dóczy utcai sportpálya főlelátóját Debrecenben

A Dóczy utcai sportpálya főlelátójának átalakításával és bővítésével folytatódik a Debreceni Egyetem sportinfrastruktúrájának fejlesztése. Kívül-belül egyedi, az oktatást is segítő korszerű épületegyüttes épül a sporttelepen nettó 1,3 milliárd forintból 2022 év végére. A bontás a napokban kezdődött – tette közzé a Debreceni Egyetem sajtóirodája.

Ötmillió forintból fejlesztettek speciális tantermet a Balásházyban – 30 táblagép segíti az oktatást

Sporttudományi orientációs szaktantermet avattak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikumában csütörtökön. Elsősorban az igazolt labdarúgók elméleti felkészítését szeretnék magasabb szintre emelni. Ezt harminc darab táblagép is segíti majd – írja a Debreceni Egyetem közleményében.

630 millió forintból állítottak elő állatok immunrendszerét turbózó adalékot Debrecenben

Bioaktív hatóanyagokban gazdag takarmányadalékot állítottak elő a Debreceni Egyetemen (DE) egy 2017-ben kezdődött és most befejeződött kutatási program keretében – közölte az intézmény sajtószolgálata.

Debreceni Egyetem

Mesterséges intelligencia alapú fejlesztés indul a GE Healthcare és a Debreceni Egyetem együttműködésében

A GE Healthcare és a Debreceni Egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) támogatásával mesterséges intelligenciára alapúló közös kutatás-fejlesztési projektet indít.

Egyetemi tanárokat és tudományos tanácsadókat neveztek ki a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem új egyetemi tanárai és tudományos tanácsadói vették át kinevezésüket pénteken. Az okleveleket Szilvássy Zoltán, az intézmény rektora adta át az Aulában a járványügyi előírások betartásával, szűk körben rendezett ünnepségen.