Élmények és gyakorlati életből vett példák kellenek az iskolákban

Élmények nyújtására, a diákok motiválására, közösségek építésére és a valóságból vett példák feldolgozására van szükség az iskolákban. Minderről az „Innováció és startupok az oktatásban és a nevelésben” című konferencián esett szó a Debreceni Egyetemen.

Elhunyt a Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora

Életének 93. évében elhunyt Leövey András professor emeritus, a belgyógyászat kiemelkedő képviselője, a Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájának 68 éven át hűséges munkatársa. Leövey professzort a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Continental

Jelentős források jutnak a debreceni műszaki képzés továbbfejlesztésére – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken a Debreceni Egyetemen, az intézmény és a Continental Powertrain Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodásának aláírási ceremóniáján megjegyezve, hogy az erről szóló előterjesztés két héten belül a kormány elé kerül.

Dupla kihívás vár a DEAC floorballosaira

Pénteken a bajnoki címvédő Phoenix Fireball otthonában vizitálnak Varga Tiborék, majd szombaton a nyolcszoros bajnok Dunai Krokodilok csapatát fogadják az egyetemisták a Böszörményi úti Campuson. Ezzel a két párharccal zárja alapszakasz szereplését a debreceni csapat, amely már kivívta helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben.