dart

A legjobb dartsosok Debrecenben

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközponjában rendezik meg a darts felnőtt és utánpótlás nemzeti bajnokság következő fordulóját augusztus 18-án és 19-én. A színvonalas versenyen mintegy 200 sportoló indul.

cdf

Így segíthet szorongó gyermekének

Augusztus utolsó napjaiban már sok diák fél az iskolától, ami gyakran fejfájással, alvás-, és evészavarral jár. A szakember szerint a szülő elsősorban azzal segíthet, ha erősíti a gyerek önbizalmát, érzelmi biztonságot nyújt.

terhespix

Frontok indíthatják be a szülést

A hideg- és a melegfront is segítheti a szülés beindulását, önmagában a kánikula miatt viszont nem születik több baba. A várandósoknak ugyanakkor plusz megterhelést jelent az extrém meleg, figyelmeztet a Debreceni Egyetem szakembere.

Mikroszkóp, ÁOK, DE 20180710 006

Egymilliárd forinttal támogatják a debreceni tudósokat

A Debreceni Egyetem 34 tudósa nyert összesen több mint egymilliárd forint támogatást felfedező kutatásokra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idei pályázatain. Az NKFIH csütörtökön tette közzé a nyertesek névsorát.

Péntekig lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem kollégiumaiba

Péntekig lehet beküldeni a jelentkezési lapot a Debreceni Egyetem kollégiumaiba, ahol modern, jól felszerelt, szobák, internet, extra szolgáltatások, kellemes légkör és nagyszerű társaság gondoskodik a felejthetetlen kollégista évekről.

grre

Klasszikus Gitárosok Találkozója lesz Debrecenben

Tíz napon át a gitármuzsikáé lesz a főszerep a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, ahol augusztus 8-18. között több mint 40 fiatal művész vesz részt a Klasszikus Gitárosok Találkozóján.